Kvalitet lønner seg!
bilde Låsesmed

<p>En låsesmed installerer, reparerer og yter service på låsesystemer.</p>

Låsesmed

Her finner du en oversikt over mange låsesmeder med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert låsesmed.

En låsesmed installerer, reparerer og yter service på låsesystemer. Låsesmeder utfører service på mekaniske, elektromekaniske og elektroniske låsesystemer i dører, porter, svingdører, safer og andre typer dører og stengsler.

Vanlige ting en låsesmed med mesterbrev utfører:

 • Montere låser, beslag, dørlukkere og dørautomatikk
 • Reparere låseordninger og åpne dører
 • Lage nøkler og låser
 • Sikkerhetsvurdering og adgangskontroll

Det er vanlig at låsesmeder spesialiserer seg innen en eller flere retninger i faget, men låsesmeder jobber med alt fra å planlegge og beregne låsesystemer, til montering og sikkerhetsvurderinger.

Låsesmeder jobber hovedsakelig i låsesmedbedrifter, men også i sikkerhetsselskaper, større bedrifter i en rekke bransjer og generelt selskaper med behov for kompetanse innen sikkerhet.

Montere låser, beslag, dørlukkere og dørautomatikk

Trenger du å bytte lås eller installere ny lås, kan en låsesmed hjelpe deg med dette. Boligen skal være sikker, enten man er borte eller hjemme. Derfor er det viktig å tenke gjennom hvordan du sikrer boligen best mulig. Det er mange som installerer alarm, men glemmer det aller viktigste som er låsene. En god mekanisk sikring har en preventiv virkning og betyr ofte at innbruddstyven gir opp før han har kommet seg inn.

Det kan være lurt å tenke som en tyv når man skal sikre boligen og gjøre det så vanskelig som mulig å komme seg inn. Et alternativ kan være å ha to låser på ytterdørene, hvor den ene er forsikringsgodkjent. Mange velger også å bytte lås etter kjøp av ny bolig som en sikkerhet.

Reparere låseordninger og åpne dører

Har du behov for å reparere låsen eller et låsesystem, er dette noe som låsesmeder tilbyr. Mange rykker også ut hele døgnet og hjelper deg inn dersom du har låst deg ute eller har mistet nøklene til låsen. I tillegg kan en låsesmed hjelpe med å skifte lås i postkasser og postkasseanlegg, og ikke minst åpne opp postkassen dersom det er nødvendig.


Lage nøkler og låser

Har du mistet nøkler eller trenger flere nøkler, bytte lås eller bare har behov for en ekstra lås? Låsesmeder lager nøkler og nøkkelkopier. For kopi av nøkkel tar du den med i butikk til en låsesmed og som oftest får du hjelp til å lage en kopi av nøkkelen på stedet.

Mange tilbyr også å slipe og programmere nøkler til bilen. Trenger du en ekstra bilnøkkel kan du derfor ta kontakt med en låsesmed for å sjekke om de lager nøkler til din bil.

Sikkerhetsvurdering og adgangskontroll

Mange låsesmeder tilbyr sikkerhetskontroller for bedrifter og virksomheters sikkerhetssystemer. Dette for at de til enhver tid skal være funksjonelle og sjekke at sikkerheten er optimal i forhold til hvem som har adgang inn i bygget.

Låsesmeder tilbyr også adgangskontroll. Ved å bruke en slik kan du bytte ut den tradisjonelle låsen med et adgangskontrollsystem. Når det er mange som bruker samme dør, som på en arbeidsplass, kan det være et godt alternativ. Nøkler kan være kostbare å erstatte, og ennå dyrere er det å skifte låser. En adgangskontroll gir full oversikt og adgangskortet kan raskt sperres dersom det skulle forsvinne.

Topplisten innen Låsesmed

Mesterbedrifter innen Låsesmed :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter