Kvalitet lønner seg!
bilde Finsteinhugger

<p>En finsteinhugger er en håndverker som utfører hugging av gravsteiner, monumenter og annet finhuggingsarbeid som skal gjøres med nøysomhet.</p>

Finsteinhugger

Her finner du en oversikt over mange finsteinhuggere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert finsteinhugger.

En finsteinhugger er en håndverker som utfører hugging av gravsteiner, monumenter og annet finhuggingsarbeid som skal gjøres med nøysomhet. Mange kan også hjelpe med omsliping og restaurering av gravsteiner. En finsteinhugger er en utdannet steinfagarbeider som har spesialisert seg på finsteinhugging. De vanligste steintypene som brukes er granitt, gneis og labradorstein. FInsteinhuggere jobber som regel i mindre eller større bedrifter, og ofte sammen med andre håndverkere slik at de kan tilby helhetlige tjenester.

Vanlige ting en finsteinhugger med mesterbrev utfører:

 • Gravstein og gravminner
 • Benkeplater til kjøkken og bad
 • Interiør i stein

Gravstein og gravminner

En av de vanligste tingene finsteinhuggere utfører er prosuksjon og hugging av gravsteiner til graver. Et slikt gravminne kan utføres på mange forskjellige måter. Noen selger ferdig huggede gravsteiner hvor du kan velge en som allerede er klar, og hos andre er det også mulig å få en finhugget etter eget ønske. Når noen har gått bort er det en tung tid og mye som skal ordnes med begravelse, da kan det være fint å komme med enkle ønsker til en som kan faget sitt, og få en gravstein som er passende.

I uminnelige tider har mennesket reist minnesmerker over sine avdøde. I dag hvor det legges stor vekt på miljøet, er stein det materialet som egner seg best til gravminne. Stein er et naturlig og ekte materiale som er varig. Med sitt mangfold av strukturer og farger er det mange muligheter for variasjon. De fleste designer gravminner etter kundens eget ønske og skisse.

Det er vanlig at kunden selv kommer med forslag til tekst, minneord og symboler som skal være på minnesteinen. Tekst og minneord graveres normalt ved sandblåsing. For at skriften skal være lesbar bør det legges på en farge, hvor svart, hvitt, sølv og gull er de vanligste fargene.

Benkeplater til kjøkken og bad

Utenom gravstein lager mange finsteinhuggere blant annet benkeplater til kjøkken og benkeplater til bad. Trenger du ny kjøkkenbenk eller badebenk i stein finnes det utallige steintyper og velge mellom, og ikke minst ulik måte og få det utført på.


Interiør i stein

Annet vanlig interiør i stein som finsteinhuggere kan lage, er ovnsplater, vindusbrett, peisplater, trappetrinn i stein o.l.

Topplisten innen Finsteinhugger

Mesterbedrifter innen Finsteinhugger :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter