Kvalitet lønner seg!
bilde Børsemaker

<p>En børsemaker kan hjelpe deg med å reparere, justere, tilpasse, montere og lage våpen, våpendeler og reservedeler.</p>

Børsemaker

Her finner du en oversikt over mange børsemakere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert børsemaker.

Børsemakere arbeider hovedsakelig med reparasjoner og tilpassing av våpen og våpendeler. En børsemaker kan hjelpe med å reparere, justere, tilpasse, montere og lage våpen, våpendeler og reservedeler. Børsemakere arbeider i egne verksteder, som ansatte i forretninger som selger våpen eller i Forsvaret. I enkelte tilfeller kan børsemakeren hjelpe til med å lage et våpen etter kundens spesielle ønsker, men de fleste våpen som er i bruk i dag er serieprodusert i en industrivirksomhet.

Vanlige ting en børsemaker med mesterbrev utfører:

 • Reparere og produsere våpen og våpendeler til jakt og sportsskyting
 • Sette sammen våpen av egenproduserte og innkjøpte deler

Reparere og produsere våpen og våpendeler til jakt og sportsskyting

Børsemakere både reparerer og produserer våpen og deler, spesielt våpen til jakt og sportsskyting. Flere tar både grovarbeid og oppdrag der nøyaktighet er viktig. Det er viktig for dem å ta vare på tradisjoner, og med mye kunnskap om våpen kan børsemakere reparere våpen og fortsatt beholde mye av dets opprinnelige utseende. Derfor er ofte fokuset til mange børsemakere reparasjoner, modifikasjoner og tilvirkninger. Rifler, hagler og stokker, børsemakere kan ordne det aller meste innen reparasjon av våpen, og noen lager også våpen på bestilling.

Mange børsemakere selger i samarbeid med våpenbutikker diverse jakt, fiske- og friluftsutstyr. Jaktutstyr som rifler, hagler, jaktbekledning, optikk og annet jakttilbehør. Noen tilbyr også fiskeutstyr som fiskestenger og utstyr til fluefiske og isfiske, samt annet tilbehør som agn o.l.

Sette sammen våpen av egenproduserte og innkjøpte deler

Har du et ønske om å få skreddersydd et klassisk våpen spesielt til deg? Kontakt en børsemaker for å få velge en egen design på både stokk, pipe, hane, kikkertfeste og løpssikte. De fleste lar deg komme og se på prosessen og komme med ønsker underveis. Noen bygger kun klassiske våpen, men noen også customvåpen.

Topplisten innen Børsemaker

Mesterbedrifter innen Børsemaker :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter