Kvalitet lønner seg!
bilde Treskjærer

<p>Treskjærere former, restaurerer, rekonstruerer og utsmykker treprodukter med utskjæringer. Treskjærere skjærer oftest i tradisjonelle stilarter som barokk, rokokko, dragestil eller dyreornamentikk, men lager også egne uttrykk.</p>

Treskjærer

Her finner du en oversikt over mange treskjærere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert treskjærer.

En treskjærer former og utsmykker gjenstander i tre. Som regel arbeider treskjærere i mindre verksteder eller som selvstendige treskjærere. Ofte kombineres faget med møbelproduksjon eller lignende.

Vanlige ting en treskjærer med mesterbrev utfører:

 • Skisser og designer treprodukter
 • Utformer små og store treprodukter

Treskjærere former, restaurerer, rekonstruerer og utsmykker treprodukter med utskjæringer. De skaper onamenter, bilder, figurer, relieffer og skulpturer i tre. Treskjæreren bruker hovedsakelig treskjærerjern til å lage alt fra små bruksgjenstander til møbler og kirkeutsmykning. Treskjærere skjærer oftest i tradisjonelle stilarter som barokk, rokokko, dragestil eller dyreornamentikk, men lager også egne uttrykk.

Ofte er treskjæreren ansvarlig fra skisse til utforming og overflatebehandling av et produkt. Treskjæreren sørger for at produktene kan brukes i kombinasjon med materialer som metall eller glass. En del treskjærere holder også kurs i treskjæring.

Det er i dag få profesjonelle treskjærere. Selv om treskjærerfaget er et håndverksfag i utdanningssystemet, regnes det ofte som kunsthåndverk.

Skisser og designer treprodukter

Ofte er treskjæreren ansvarlig fra skisse til utforming og overflatebehandling av et produkt. De kan bistå kunden med ideer til design og tegner dette opp før selve arbeidet starter. Det kan være alt fra bordbein, kniv med treskaft, treskje, trekopp, en bolle eller serveringsfat i tre, til smykkeskrin i tre, leker i tre og figurer i tre.


Utformer små og store treprodukter

Treskjærere lager og reparerer treprodukter med utskjæringer. Eksempler på ting treskjærere lager er utskjæringer av utsmykninger på speilrammer og møbler. Flere treskjærere kombinerer faget sitt sammen med møbelrestaurering, forgylling eller tredreiing.

Treskjærere tegner og lager møbler og utskjæringer/utsmykninger etter kundens ønske, i tillegg lager de møbler og utskjæringer etter ferdige tegninger. Dersom du ønsker et møbel eller utskjæring som er unikt og ikke masseprodusert, kan du kontakte en treskjærer.

Topplisten innen Treskjærer

Mesterbedrifter innen Treskjærer :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter