Kvalitet lønner seg!
bilde Pølsemaker

<p>En pølsemaker jobber med produksjon av pølser og andre kjøttvarer. Pølsemakere jobber ofte i industribedrifter, men også i kjøttbedrifter og i ferskvaredisken i butikk.</p>

Pølsemaker

Her finner du en oversikt over mange pølsemakere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert pølsemaker.

En pølsemaker jobber med produksjon av pølser og andre kjøttvarer. Pølsemakere jobber ofte i industribedrifter, men også i kjøttbedrifter og i ferskvaredisken i butikk.

Vanlige ting en pølsemaker med mesterbrev utfører:

  • Produksjon og salg av pølser, pålegg og spekemat
  • Catering
  • Koldtbord
  • Tapas

Pølsemakere jobber i hovedsak med produksjon av alle typer pølser, kjøttpålegg, posteier, spekemat og andre produkter med kjøtt som råstoff.

I mindre håndverksbedrifter jobber ofte pølsemakeren med å bearbeide kjøttproduktene, både tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer. Pølsemakeren kan du også finne i kjøttdisken, og noe av det de utfører der er da salg av kjøttvarer og gi tilberedningstips til kunder.

Pølsemakere kan mye om råstoffenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene.

Produksjon og salg av pølser, pålegg og spekemat

Pølsemakere produserer pølser og kjøttvarer og kan ofte være med på flere deler i prosessen. Noen er med på produksjonen helt fra råvare til sluttprodukt. De jobber med alt fra å lage pølser på hakkeriet hvor kjøtt og krydder hakkes, til pølsemakeriet hvor pølsene blir laget, til røyken hvor pølsene får riktig farge, konsistens og smak.

De som ikke jobber i industribedrifter, men i butikk, selger også pølsene og pakker kjøtt og pålegg for kundene.

Catering

Mange pølsemakerier tilbyr catering som snitter, gryter, spekemat og rømmegrøt. Tilbehør som potetsalat, eggerøre, og flere typer salat er også noe de kan levere sammen med kjøttpålegg.


Koldtbord

Koltbord er noe flere tilbyr. Det kan være en buffet med for eksempel laks, ytrefilet, krydderskinke, frikadeller, spekeskinke og salater. Det er mange alternativer innen koldtbord, scampi, reinsdyr, karbonader, roastbiff, pølser og salater.


Tapas

Noen mesterbedrifter leverer også tapas, mindre retter og stort utvalg. Grønnsakspai, spansk omelett, daddel surret i bacon, ost, oliven, fylt paprika, kyllingspyd, lammespyd, pølsespyd, spekemat, foccacia og laks er bare noe av mulighetene for tapas. Noen skreddersyr også menyer til kunden basert på hva de ønsker.

Topplisten innen Pølsemaker

Mesterbedrifter innen Pølsemaker :

Godkjenninger
Områder
     

    5691

    Mesterbedrifter
    Fordelt på

    17

    ulike fagområder
    Av disse er det

    2245

    bedrifter med sentral godkjenning
    ...og

    570

    Godkjente våtromsbedrifter