Kvalitet lønner seg!
bilde Kokk

<p>Kokken står for det daglige arbeidet i kjøkkenet. Arbeidsoppgavene er tilbereding av ulike matretter, normalkost og dietter. Kokken bearbeider råvarer og anretter maten på fat. Kokker jobber i alt fra restauranter, kafeer, bedriftskantiner og skipsfarten,</p>

Kokk

Her finner du en oversikt over mange kokker med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert kokk.

Kokker jobber med å lage mat, sette opp menyer, planlegge innkjøp og velge ut råvarer. Mat er noe alle har til felles og har behov for, derfor trengs det kokker i mange sitasjoner. Kokker jobber i alt fra restauranter, kafeer, bedriftskantiner og skipsfarten, til store offentlige institusjoner som sykehus og forsvaret. Noen jobber også i dagligvarehandelen, skoleverket og næringsmiddelindustrien.

Vanlige ting en kokk med mesterbrev utfører:

 • Tilberede mat
 • Catering og kokk hjem

Tilberede mat

Kokken står for det daglige arbeidet i kjøkkenet. Arbeidsoppgavene er tilbereding av ulike matretter, normalkost og dietter. Kokken bearbeider råvarer og anretter maten på fat. Kokken er med på å skape trivsel og hygge for sine kunder i en hverdag der maten ofte er det største høydepunktet i hverdagen.

Kokken tar del i de fleste arbeidsoppgavene i forbindelse med riktig tilbereding av mat. Det kan være alt fra bearbeiding av råstoffer til anretning på tallerken eller fat. De kan tilberede all slags mat, varme og kalde retter av fisk, kjøtt, vilt, grønnsaker og egg. I tillegg lager de forskjellige typer bakverk og desserter. Ved større kjøkkener er det ofte flere avdelinger, og arbeidet ved disse fordeles mellom kokkene. I det daglige arbeidet har kokkene dessuten ofte til oppgave å sette opp menyen, ofte basert på sesongens råvarer og eventuelle dietter som kan være ved sykehus etc. Kokkene er også ansvarlig for riktig behandling av maskiner og vedlikeholde kjøkkenhygienen. Kokker jobber ofte i skiftordning og i et relativt høyt tempo, da det stort sett skjer noe hele tiden.

Institusjonskokker har spisskompetanse for arbeid ved institusjonskjøkken på sykehus, sykehjem, forsvaret, fengselsvesenet, internat o.l. Kjøkkenene er store, og kokkene arbeider flere sammen under ledelse av en kjøkkensjef. Det finnes en egen mestertittel for institusjonskokker, da de har spesialisert seg mot institusjonsbransjen.

Catering og kokk hjem

Noen kokker kommer hjem til deg og kan tilberede mat til for eksempel større begivenheter som bryllup, bursdagsfest, dåp og andre selskap. Trenger du en kokk hjem til deg, enten det er til bryllupsmiddagen eller du bare har behov for å leie en kokk til utdrikningslag eller grilling, kan du søke blant mestrene her. Da kan du være sikker på at du kan leie en kokk som er dyktig og har god erfaring.

Det vanligste er at kokken gjør de forberedelsene som kan gjøres i forkant på et storkjøkken, og hjemme hos deg gjør de siste forberedelsene og tilbereder middagen. Det kan være 3-retteres, 4-retteres eller 5-retters for eksempel. Dersom du skal leie kokk til et stort selskap, er det noen som i tillegg tilbyr og stille med en hovmester hvis det er behov.

Topplisten innen Kokk

Mesterbedrifter innen Kokk :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter