<p>En butikkslakter bearbeider og selger kjøttprodukter. Butikkslakteren jobber hovedsakelig i kjøtt- og ferskvareavdelingen på et supermarked, eller i spesialbutikker. Her jobber butikkslaktere med å bearbeidede kjøttproduktene, deriblant tilskjæring og fin</p>
Butikkslakter
Her finner du en oversikt over mange butikkslaktere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert butikkslakter.
En butikkslakter bearbeider og selger kjøttprodukter. Butikkslakteren jobber hovedsakelig i kjøtt- og ferskvareavdelingen på et supermarked, eller i spesialbutikker. Her jobber butikkslaktere med å bearbeide kjøttproduktene, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer til salg i butikk og ferdigstille produkter til cateringvirksomhet. Butikkslaktere har derfor gode kunnskaper om råvarene og hvordan disse tilberedes. Butikkslakteren har ofte gode kunnskaper om alle typer ferskvarer, som for eksempel frukt og grønt, ost- og melkeprodukter og sjømat.
Vanlige ting en butikkslakter med mesterbrev utfører:
- Tilskjæring og finstykking av kjøtt
- Salg av egenproduserte varer
- Salg av kjøtt
- Salg av ost
- Catering
Tilskjæring og finstykking av kjøtt
For å få ditt eget utvalgte kjøtt eller kjøttpålegg kan du besøke en butikkslakter for å få kjøttet oppskjært eller finskjært mens du er der. Da kan du bestemme mengde selv, og butikkslakteren skjærer opp etter dine ønsker. Enten det er biff, skinke, roastbiff, kalkunskinke eller spekemat til helgefrokosten, eller kanskje røket laks og pepperskinke. Butikkslaktere tilbyr det meste av kjøttvarer som kan skjæres opp i stykker eller pålegg i mengden du ønsker.
Salg av egenproduserte varer og ferdigmat
De fleste butikkslaktere lager klart ferdigmat med kjøtt som selges til kunder hver dag. Ønsker du mat med gode råvarer, fås dette i de fleste kjøttavdelinger og ferskvareavdelinger i butikker. Det kan for eksempel være karbonader, lasagne, medisterkaker, stekte pølser, koteletter, kylling, kyllinglår, lapskaus, fiskekaker, hjertekaker, kjøttkaker, viltkarbonader, biffgryte, potetmos, omelett, fløtepoteter, pasta carbonara og andre pastaretter.
Salg av kjøtt og fisk
Ønsker du å kjøpe kjøtt, enten i oppskjærte råvarer eller finskjært pålegg, fås dette i ferskvareavdelingen i butikker eller i spesialforretninger som selger kjøtt. De fleste tilbyr en rekke forskjellige råvarer, som kjøtt av storfe, kalv, lam, svin, reinsdyr, elg, hjort, hest og fisk. Forskjellige middagspølser, wienerpølser, biffpølser og andre pølser tilbyr også butikkslaktere. Spekemat som fenalår, chorizo, parmaskinke, serranoskinke, fårepølse, salami og annen spekeskinke er det som regel et bredt utvalg av hos de fleste dagligvarebutikker med ferskvareavdeling.
De fleste butikkslaktere selger også et stort utvalg av fisk og sjømat. Både frossenfisk og fersk fisk som selges hel, eller skjæres i skiver etter ønske. Røkt og gravet laks, makrell, ørret, ål, torsk og annen eksotisk fisk er noe mange tilbyr. Skalldyr som for eksempel reker og kreps, samt sushi er også noe de fleste ferskvarebutikker tilbyr.
Salg av ost
Mange butikkslaktere har god kunnskap om ost, og tilbyr derfor også ofte dette. Mye ost er ferdig oppkuttet i ferskvaredisken allerede, men man kan også få osten skjært etter egen ønske om mengde. Vanlige oster som tilbys er blåmuggost, brie, hvit søtost, fjellost, urteost, krydderost og annen hvitost.
Catering
Ønsker du catering som koldtbord, spekematbord eller osteanretninger, leverer mange butikkslaktere dette. Ved festlige anledninger, eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt, har de fleste butikkslaktere rikelig utvalg av hjemmelagde retter å velge mellom. Kontakt en butikkslakter med mesterbrev for å høre hva de kan tilby.