Kvalitet lønner seg!
bilde Mediegrafiker

<p>En mediegrafiker jobber med utforming av virkemidler innen visuell kommunikasjon, og sørger for at budskapet er lett forståelig for mottakeren.</p>

Mediegrafiker

Her finner du en oversikt over mange mediegrafikere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert mediegrafiker.

En mediegrafiker jobber med utforming av virkemidler innen visuell kommunikasjon, og sørger for at budskapet er lett forståelig for mottakeren.

Vanlige ting en mediegrafiker med mesterbrev utfører:

 • Digitale løsninger
 • Grafikk på papir
 • Storformat

Mediegrafikere sørger for at visuell kommunikasjon og budskapet bak det treffer målgruppen og er lett forståelig. Som oftest jobber mediegrafikere i en grafisk bedrift. Du kan finne mediegrafikere i reklame- og designbyråer, aviser, trykkerier, multimedieselskaper, TV- og produksjonsselskaper, internettbedrifter og i andre bedrifters medie- og informasjonsavdelinger.

Mediegrafikere har god kunnskap om ulike medier, blant annet internett, video, papir, CD, video, film og andre ulike multimedier. Ettersom elektronisk formidling er blitt mer vanlig, er mediegrafikere blitt mer spesialisert på lyd, videoeffekter og digitale medier.

Utforming av annonser, plakater, brosjyrer og platecover er noe av det mediegrafikere gjør. De kan også designe nettsider, fotografere, lage grafikk til tv-produksjon og layout og innhold til tidsskrifter.

Digitale løsninger

Dersom du trenger ny nettside, digital annonse, ny mail i PowerPoint eller Word, er det mange mediegrafikere som tilbyr dette. Flere og flere tilbringer tiden på nettbrett, mobil og datamaskin, derfor er det blitt mer og mer viktig å være synlig og tilgjengelig på nett. Grafikere tilbyr det meste av utforming av digitale annonser og andre digitale ting som består av tekst og bilde.


Grafikk på papir

Utforming av det visuelle som skal på trykk er også noe grafikere jobber med. Enten det er en katalog, magasin, brosjyre, flyer, årsrapport, visittkort eller annonse, lager grafikere det meste. Med deres erfaring med utforming av tekst og bilde, gjør de klart for trykk.

Andre ting grafikere kan produsere, er tegninger, malerier og diverse prints. Noe produseres digitalt, mens annet produseres for hånd.

Storformat

Mange grafikere lager også produkter i store formater, som for eksempel bannere, flagg, messevegger, rollup eller andre store ting. Grafikeren lager da designet, og mange tilbyr i tillegg å sørge for produksjonen.

Topplisten innen Mediegrafiker

Mesterbedrifter innen Mediegrafiker :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter