Kvalitet lønner seg!
bilde Litograf

<p>Litgrafi, ofte også kalt lito eller steintrykk, er en grafisk teknikk for trykking av bilder. Litografer bruker denne metoden for å produsere bilder og trykk. Litografi er en gammel metode innen trykkerfaget. Litografer jobber som oftest i trykkerier.</p>

Litograf

Her finner du en oversikt over mange litografer med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert litograf.

Litgrafi, ofte også kalt lito eller steintrykk, er en grafisk teknikk for trykking av bilder. Litografer bruker denne metoden for å produsere bilder og trykk. Litografi er en gammel metode innen trykkerfaget. Litografer jobber som oftest i trykkerier.

Vanlige ting en litograf med mesterbrev utfører:

 • Produserer bilder

Produserer bilder

En litograf produserer bilder til forskjellig bruk. Det kan være kunst og bilder til å henge på veggen, eller litografier til bøker og hefter. Litografer bruker en gammel grafisk teknikk for å trykke bildene. Veggkunst og annen litografi er eksempler på hva en litograf produserer.

Litografi er en grafisk trykketeknikk, en plantrykkmetode. Opprinnelig ble det brukt stein som trykkform, men senere også metallplater. Litografi er også betegnelse på avtrykket (oftest som et grafisk kunstblad) fra en håndlitografert trykkform.

Den litografiske trykkmetoden ble oppfunnet av Alois Senefelder i 1799. Bildet tegnes eller males på en kalkstein med et spesielt fett, litokritt eller litotusj. Når steinen fuktes, vil trykksverten bare feste seg på de fete partiene, men avstøtes av de våte. For å fremstille fargelitografi, ble det brukt flere steiner med ulik innfarging. Siden det lot seg gjøre å ta langt flere avtrykk av litosteinen enn av en kobberplate, ble teknikken raskt populær som en mangfoldiggjøringsteknikk, og ble brukt til trykking av plakater, noter og tekster.

Kunstnerisk ble litografiet først tatt i bruk av Francisco Goya, da han i 1825 utførte sine fire store tyrefektermotiver. Litografiet ble raskt en av de mest benyttede grafiske teknikkene, og teknikkens popularitet har holdt seg til vår egen tid. Her på Mesterbedrifter.no kan du søke blant de beste litografene.

Topplisten innen Litograf

Mesterbedrifter innen Litograf :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter