Kvalitet lønner seg!
bilde Grafiker

<p>En grafiker er en billedkunstner som bruker forskjellige reproduksjonsmetoder av skrift og tegning, også de fotomekaniske. Tidligere var grafiker også betegnelsen for personer med svennebrev i førtrykk, men det heter nå mediegrafiker.</p>

Grafiker

Her finner du en oversikt over mange grafikere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert grafiker.

En grafiker er en person som jobber med grafikk. En grafiker er en billedkunstner som bruker forskjellige reproduksjonsmetoder av skrift og tegning, også de fotomekaniske. Tidligere var grafiker også betegnelsen for personer med svennebrev i førtrykk, men det heter nå mediegrafiker. Grafikere er ofte spesialisert på enkelte områder.

Grafikere jobber ofte i små eller store bedrifter, som selvstendig næringsdrivende eller i magasiner og aviser. Ofte kan også grafikere jobbe innen forskjellige reklamebyrå. Her jobber de med grafikk og samarbeider som oftest med flere andre slik at de kan tilby en helhet.

Vanlige ting en grafiker med mesterbrev utfører:

 • Digitale løsninger
 • Grafikk på papir
 • Storformat

Digitale løsninger

Dersom du trenger ny nettside, digital annonse, ny mail i PowerPoint eller Word, er det mange grafikere som tilbyr dette. Flere og flere tilbringer tiden på nettbrett, mobil og datamaskin, derfor er det blitt mer og mer viktig å være synlig og tilgjengelig på nett. Grafikere tilbyr det meste av utforming av digitale annonser og andre digitale ting som består av tekst og bilde.


Grafikk på papir

Utforming av det visuelle som skal på trykk er også noe grafikere jobber med. Enten det er en katalog, magasin, brosjyre, flyer, årsrapport, visittkort eller annonse, lager grafikere det meste. Med deres erfaring med utforming av tekst og bilde, gjør de klart for trykk.

Andre ting grafikere kan produsere er tegninger, malerier og diverse prints. Noe produseres digitalt, mens andre ting produseres for hånd.

Storformat

Mange grafikere lager også produkter i store formater. Som for eksempel bannere, flagg, messevegger, rollup eller andre store ting. Grafikeren lager da designet, og mange tilbyr i tillegg å sørge for produksjonen.

Topplisten innen Grafiker

Mesterbedrifter innen Grafiker :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter