Kvalitet lønner seg!
bilde Tekstilrenholder

<p>Tekstilrenholdere arbeider med rengjøring av klær, skinn og tepper i renserier og vaskerier.</p>

Tekstilrenholder

Her finner du en oversikt over mange tekstilrenholdere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert tekstilrenholder.

Tekstilrenholdere arbeider med rengjøring av klær, skinn og tepper i renserier og vaskerier. Mange tekstiler og skinn blir vasket i vann, mens resten rengjøres i løsemidler på grunn av materialet i tøyet eller på grunn av flekker. Det er lovbestemt vedlikeholdsmerking som spesifiserer om tøyet skal vaskes eller renses.

Vanlige ting en tekstilrenholder med mesterbrev utfører:

 • Vask og rens av tepper og tekstiler
 • Vask og rens av skjorter, uniformer og annet tøy
 • Utleie av tepperensmaskin og salg av tilbehør

En tekstilrenser jobber i kjemiske renserier og vaskerier med mottak av urene tekstiler, skinn, tepper, gardiner o.l. Her tilbyr de tjenester til forbrukere og mindre storkunder som hoteller, restauranter, kontor, verksteder og offentlige institusjoner. Noen kjemiske renserier består av flere typer fagfolk, slik at de har mulighet til å tilby helhetlige tjenester. For eksempel kan et renseri bestå av tekstilrenholdere, kjemiske rensere og tekstilrensere, mens de samarbeider med syersker, skomakere og kunststoppere.

Vask og rens av tepper, dyner og tekstiler
De fleste kjemiske renserier tilbyr rens av tepper og gulvtepper i alle typer tekstiler. Trenger du rens av gardiner, sovepose, duk, overmadrass eller telt, er dette noe du kan få renset på et kjemisk renseri. De fleste renserier tilbyr også rens av dyner og puter, samt det fleste andre tekstiler.

Noen renserier tilbyr levering av matter og rens av disse. Med fast tepperens kan bedriften slippe å tenke på skift av mattene, mens renseriet tar seg av levering av nye matter og rens av gamle.

Vask og rens av skjorter, bunader, uniformer og annet tøy
Dersom du har behov for å rense bunad, rense skjorte, rense brudekjole, rense dress eller uniform, er dette noe kjemiske renserier utfører. De fleste tilbyr rens av det meste av dameklær og herreklær. Noen tilbyr også behandling og restaurering av vannskadet og røykskadet tøy. For bedrifter som bruker arbeidstøy tilbyr flere renserier komplett rensing av arbeidstøyet inkludert reparasjon dersom det er behov for det.

Utleie av tepperensmaskin og salg av tilbehør
Mange renserier tilbyr utleie av tepperensmaskin til de som foretrekker å rense teppene selv hjemme. Mange tilbyr også henting og bringing, slik at du selv slipper å levere og hente på renseriet. Noen renserier leier ut duker og tøyservietter til selskap, samt utleie av sengetøy og håndduker til storforbrukere. Eksempelvis dersom du trenger å leie duker til bryllup, konfirmasjon, dåp eller andre selskap.

Hos noen renserier kan du få kjøpt produkter som beskytter tøyet ditt og for å unngå slitasje. For eksempel selger mange regncape til bunad og uniformer og preserverer som beskytter tøy mot svette. Dressposer og kjoleposer er også noe de fleste tilbyr. Andre ting som ofte selges er pussekluter til sølvtøy, lo-børste, impregneringsspray og rensebag til å bære tøyet i.

Topplisten innen Tekstilrenholder

Mesterbedrifter innen Tekstilrenholder :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter