Kvalitet lønner seg!
bilde Skredder

<p>En herreskredder designer og syr tilpassede herreklær.</p>

Skredder

Her finner du en oversikt over mange herreskreddere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert herreskredder.

En herreskredder designer og syr tilpassede herreklær. De lager plagg som tilpasses kunden. Basert på mål for å finne riktig størrelse, designer herreskredderen klær og lager mønstre som skal brukes når klærne skal sys. Herreskreddere er ofte ansatt i industribedrifter, ved verksteder, atelierer eller systuer, men noen er også selvstendig næringsdrivende.

Vanlige ting en herreskredder med mesterbrev utfører:

 • Skreddersydd dress, smoking og skjorte
 • Skreddersydd frakk og bukse
 • Produksjon av kostymer
 • Reparasjon av klær

Ved å designe, velge materialer, ta mål og tilpasse klær, kan herreskredderen fremstille og vide klærne for kunden. Herreskreddere har et godt forhold til form, farge, klær og moter. De er ofte veldig godt orientert om internasjonale trender.

De fleste skreddere tilbyr skreddersydde klær i mange materialer. Klær til selskap, bryllup, jobb og hverdag. Noen tilbyr å komme hjem til kunden for å ta mål og bli enige om design, ellers er det vanlig at kunden tar med sitt eget design eller bilde til skredderen som inspirasjon.

Skreddersydd dress, smoking og skjorte

Skreddersydde smokinger og sjaketter til de store anledningene. Brudgom, forlover eller gjest. En skredder kan lage din helt egen dress. Skreddersydd slips og blazere er andre ting de fleste skreddere tilbyr.

Andre ting skreddere lager er skjorter hvor du får en skreddersydd skjorte tilpasset din egen kropp, der du gjerne kan velge detaljer selv. Skjorter i bomull, silke og lin er de vanligste materialene.

Skreddersydd frakk og bukse

Enten det er antrekk til festlig lag på byen, eller antrekk til kontoret, kan en skredder lage et antrekk etter dine ønsker. Frakk, bukse, dress og alle varianter av skreddersydde klær er noe en herreskredder kan produsere.


Produksjon av kostymer

Noen herreskreddere jobber i kostymebransjen og lager kostymer til teater, film, karneval og andre anledninger hvor det trengs kostymer.


Reparasjon av klær

Dersom du trenger å reparere eller tilpasse dress eller andre klær, er dette noe mange skreddere tilbyr. Det kan være skifte av glidelås på jakker og bukser, sy inn eller legge opp bukse, tilpasse dress eller bunad. Mange skreddere tilbyr reparering og justering av de fleste klær.

Topplisten innen Skredder

Mesterbedrifter innen Skredder :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter