Kvalitet lønner seg!
bilde Skomaker

<p>En skomaker reparerer og vedlikeholder alle typer sko. Noen skomakere designer og lager i tillegg nye sko. Mange tilpasser og produserer ortopedisk fottøy. Skomakeren skifter såle i skoen og skifter hælflikker, samt syr lær dersom det er hull i skoen.</p>

Skomaker

Her finner du en oversikt over mange skomakere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert skomaker.

Skomakere reparerer og vedlikeholder skotøy og vesker. Skomakere arbeider vanligvis i små bedrifter med en eller få ansatte håndverkere. Mange skomakere driver også sitt eget verksted, eller er ansatt i ortopediske verksteder.

Vanlige ting en skomaker med mesterbrev utfører:

 • Reparasjon og vedlikehold av sko
 • Reparasjon og vedlikehold av vesker

Noen skomakere produserer og selger sko, i tillegg til å reparere gamle sko. Til herrer lager de blant annet herresko i skinn, lakk og semsket skinn. Pensko til bruk i selskap og på jobb, tursko i skinn, støvletter og hverdagssko i flere varianter er noe av det skomakere produserer. Til damer produserer skomakeren damesko med høye hæler eller lave hæler, i skinn og semsket skinn, og lakksko.

Enkelte skomakere produserer også skinnvesker og skinnsekker, skinnhansker, skinnbelter og lærbelter, samt tøfler til skinninnebruk.

Reparasjon og vedlikehold av sko
En skomaker reparerer og vedlikeholder alle typer sko. Noen skomakere designer og lager i tillegg nye sko. Mange tilpasser og produserer ortopedisk fottøy. Skomakeren skifter såle i skoen og skifter hælflikker, samt syr lær dersom det er hull i skoen.

Skomakere tilbyr reparasjon av de aller fleste typer sko og støvletter. Dersom du trenger å reparere glidelås som er ødelagt, eller tette en såle som lekker, er det noe en skomaker hjelper med. De fleste reparerer alt fra vinterstøvletter, ridestøvler og ande lærsko, til joggesko, fritidssko, pyntesko og lakksko.

Skomakeren utfører helflikking, reparasjon av søm, skifte såle og skifte glidelås.

Reparasjon og vedlikehold av vesker
I tillegg til å reparere sko, er det noen skomakere som reparerer vesker, sekker, belter og andre ting i skinn og lær.

Topplisten innen Skomaker

Mesterbedrifter innen Skomaker :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter