Kvalitet lønner seg!
bilde Fotograf

<p>En fotograf tar bilde av hendelser, natur, omgivelser eller mennesker.</p>

Fotograf

Her finner du en oversikt over mange fotografer med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert fotograf.

En fotograf tar bilde av hendelser, natur, omgivelser eller mennesker. Fotografer jobber som regel i fotostudio, i reklamebransjen, eller for magasiner og aviser. Noen jobber også for institusjoner, som for eksempel ved museer, sykehus eller universiteter.

Vanlige ting en fotograf med mesterbrev utfører:

 • Portrettfoto
 • Barnebilder og nyfødtbilder
 • Gravidfoto
 • Konfirmasjonsbilder
 • Bryllupsbilder
 • Familiebilder
 • Reklamebilder
 • Pressefoto
 • Takkekort og andre kort

Fotografen tar bilde på vegne av deg som kunde, og har god forståelse for bildekommunikasjon, slik at fotografiet kan skape visuelle uttrykk som samsvarer med deg som kunde sine ønsker. Fotografenes arbeidsoppgaver og metoder varierer ut fra hvilke oppdrag de har og hvem de jobber for. Mange fotografer velger å spesialisere seg innenfor ett felt, som portrett, mote, presse, reklame, sport eller natur. De flinkeste fotografene har et helt eget og unikt uttrykk. De tenker ofte utradisjonelt for å skape bilder som fanger oppmerksomheten og skiller seg ut. Felles for alle er at de klarer å formidle et budskap visuelt.

Portrettfoto

De fleste fotografer tilbyr portrettfoto i studio. Det kan være mange anledninger det er ønskelig med portrettbilder, som for eksempel ved skolestart for barnet, passfoto eller bilde til bankkort. Kanskje ønsker du bare å ta noen portrettbilder for å gi i gave til familien, eller ramme inn og ha i stuen selv. Uansett hva behovet for portrettfotoet er, kan dyktige fotografer fange personligheten din.


Barnebilder og nyfødtbilder

Stadig flere ønsker å forevige den aller første tiden av barnets liv ved å ta babybilder. Ved å booke time til bilder så snart som mulig etter fødselen kan du sikre bilder av nyfødt baby før han eller hun går inn i neste fase av spedbarnstiden.

Babybilder av eldre babyer, samt barnefotografering, tilbyr mange fotografer. Hos mange gjøres dette i studio, men noen tar også bilder av barna i andre locations.

Gravidfoto

Det blir mer og mer vanlig å la seg fotografere når man er høygravid. Trenden er at man ser på dette som babyens første portrett og bildene bærer preg av varme, spenning og morskjærlighet. Derfor er det populært å la profesjonelle ta gravidfoto.


Konfirmasjonsbilder

En dyktig fotograf kan ta konfirmasjonsbildene som viser din personlighet. Kanskje foreldrene vil ha bilder av konfirmanten i dress eller bunad, mens konfirmanten selv vil ha konfirmasjonsbilde med hest eller bilde i fotballdrakt. De fleste fotografer tilbyr å ta bilder hvor du kan bruke flere antrekk, og mange blir også med til andre locations for å fotografere hobbyen din.

Bryllupsbilder

Trenger du en god bryllupsfotograf, er det mange fotografer som har spesialisert seg på dette. Noen fine bryllupsfotografier kan forevige den store dagen og gi dere minner og se tilbake på. Basert på brudeparets egne ønsker kan en bryllupsfotograf ta unike bryllupsfoto. Mange tilbyr også testfotografering først, som for eksempel forlovelsesfotografering.

Familiebilder

Et familiebilde kan være et kjært minne, men kan fort bli et flaut minne om fotografen ikke er oppmerksom nok. Ved å bruke en fotograf som har full kontroll på lys og poseringer, kan du føle deg trygg på at dere blir fotografert fra deres beste side.

Familiebilder kan tas i mange varianter, både i studio og utendørs. Mange tar også med seg kjæledyrene sine på familiebildet.

Reklamebilder

Mange fotografer tilbyr alt innen produktfoto, gruppefoto, ansattbilder, bedriftsbilder og reklamebilder. Hvis man ser på de store aktørene så bruker de ofte et stort bilde i annonser og lite tekst. Dette kan de gjøre fordi de tar bilder som er skreddersydd til sine behov. Mennesker er svært opptatt av estetikk, og ofte bestemmer man seg få sekunder etter at man har sett en reklame, om man skal kjøpe eller ikke. Et dårlig og lite gjennomtenkt bilde vil få folk som kanskje vipper mellom å kjøpe til å trekke seg.

Pressefoto

Det er som regel journalistfotografer som tar pressebilder. Dette er som oftest i forbindelse med en sak som skal publiseres i et magasin eller en avis.


Takkekort og andre kort

Mange fotografer tilbyr ofte sammen med fotografering at man kan bestille takkekort eller andre kort. Som for eksempel takkekort etter giftemål eller konfirmasjon, invitasjoner til bryllup, konfirmasjon, bursdagsfest eller noe annet. Mange tilbyr også å lage julekort og andre fotokort til store og små anledninger.

Topplisten innen Fotograf

Mesterbedrifter innen Fotograf :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter