Kvalitet lønner seg!
bilde Murer

<p>En murer bygger opp nytt murverk og restaurerer og rehabiliterer gammelt murverk.</p>

Murere

Her finner du en oversikt over mange murere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert murer.

En murer bygger opp nytt murverk og restaurerer og rehabiliterer gammelt murverk. Murere jobber som oftest i et murmesterfirma eller i et entreprenørfirma, men noen er også ansatt i kommuner, fylkeskommuner, staten eller eiendomsforvaltningsbedrifter.

Vanlige ting en murer med mesterbrev utfører:

 • Skifer- og natursteinsmuring
 • Flisleging, våtromsarbeid og membran
 • Teglsteins- og blokkmuring
 • Muring og montering av pei, vedovn og ildsteder
 • Muring og montering av piper

Skifer- og natursteinsmuring

Skifer gir et vakker og unikt resultat. Det mest vanlige er å velge bruddskifer til gulvet på uteplassen eller til å kle en mur, men med rett etterbehandling vil bruddskifer også fungere godt på gulv inne i huset. Murere utfører det meste av skiferarbeid og muring av naturstein.

Flisleging, våtromsarbeid og membran

Et fliselagt parti er et smykke for enhver bygning. Om det er et flislagt parti over kjøkkenbenken, på badet eller på uteplassen, så er fliser et brukervennlig materialvalg og et dekorativt interiørvalg. Murere kan hjelpe med alle former for flislegging. Både i nybygg og ved renovering av rom og bygginger er fliser et solid og vedlikeholdsvennlig materialvalg. For eksempel til våtrom og bad er det populært med fliser.

Teglsteins- og blokkmuring

Selv om betong er et svært vedlikeholdsvennlig materiale så trenger det også å vedlikeholdes. Det kan gå mange år mellom hver gang, men når behovet for vedlikehold først inntreffer er det viktig at arbeidet blir korrekt utført. En fornyelse av fasaden vil være en god, langsiktig investering både for å bevare konstruksjonen og for utseendes skyld. Finn en godt kvalifisert murer for hjelp med dette.

En betongkonstruksjon bør sjekkes regelmessig for skader. Når så skaden er oppstått, er det vesentlig at den utbedres raskt.

Muring og montering av peis, vedovn og ildsteder

Alle hus fortjener en god varmekilde. En spesialtilpasset peis vil ofte bli en kjærkommen varmekilde på kalde dager og et interiørmessing fokuspunkt året rundt. En murer hjelper med oppmuring av peiser både med og uten peisinnsats.

Vedovn er et svært godt oppvarmingsvalg for boliger. Utvalget er bredt og du vil finne en ovn som passer dine behov. Murere kan hjelpe med en fagkyndig innsetting av ovnen.

Muring og montering av piper

I 2015 ble kravet om pipe i alle nye eneboliger og rekkehus gjeninnført i Norge. Denne type boliger skal kunne benytte bioenergi, altså vedfyring. Det kreves ikke at boliger har peis eller vedovn, men det er ingen tvil om at mange setter pris på både varmen og hyggen som vedfyring gir.

I tillegg til muring av piper, utfører murere reparasjoner av både peiser, ovner og piper.

Topplisten innen Murer

Mesterbedrifter innen Murer :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter