Kvalitet lønner seg!
bilde Glassmester

<p>Glassmestre er håndverkere som ofte jobber i ulike bedrifter og industrier, hos produsenter innenfor glass eller i bedrifter som yter service med montering og reparasjon av glass.</p>

Glassmester

Her finner du en oversikt over mange glassmestere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert glassmester.

En glassmester er en glassfagarbeider som har spesialisert seg som glassmester. Glassmestre er håndverkere som ofte jobber i ulike bedrifter og industrier, hos produsenter innenfor glass eller i bedrifter som yter service med montering og reparasjon av glass.

Vanlige ting en glassmester med mesterbrev utfører:

 • Innramming av bilder og kunst
 • Interiørglass
 • Solbeskyttende glass
 • Støydempende glass
 • Energisparende glass
 • Montering og vedlikehold av vindu, glassdører og fasader

Innramming av bilder og kunst

Mange glassmestre tilbyr håndverksarbeid som innramming av bilder og kunst i glass. Det kan være en liten glassplate til bilderamme, eller en hel ramme i glass.

Interiørglass

Det er populært å bruke glass på kjøkkenet, for eksempel med glass montert mellom kjøkkenbenken og overskap. Glasset mellom benk og skap kan være farget, blank eller silketrykket. Glass kan også monteres rett på vegg som et alternativ til fliser.

Mange ønsker skyvedørsgarderobe med speil eller store speil montert på veggen, noe som gjør rommet større fordi speilet reflekterer lyset tilbake. Vender du speilet mot et fokuspunkt i rommet vil det føre til at speilet skaper dybde i rommet. På tilsvarende måte kan et speil lyse opp et mørkt rom. Vegg-monterte speil eller bord med glassplate vil på samme måte gi mer lys, noe som får rommet til å virke romsligere. Glassmestre har erfaring med dette og kan komme med tips til hvor i rommet speilet bør være.

Dersom du ønsker et rekkverk i glass er det mange glassmestre som tilbyr dette. Glasset slipper lyset inn, enkelt å rengjøre, stilig og 100 % sikkert. Glasset som benyttes i rekkverk er både herdet og laminert for å tilfredsstille rekkverkskravene. Derfor blir glasset stående dersom det skulle knuse. Det er heller ingen fare for at spisse glasskanter faller ned da glasset er herdet og granulerer når det knuses. Ofte monteres det en håndløper i overkant av glasset som også bidrar til økt sikkerhet.

Solbeskyttende glass

Det er ikke kun ved hjelp av persienner man kan redusere innslipp av sol og få solbeskyttelse. Det finnes glass som har solbeskyttende belegg, noe flere glassmestre tilbyr. Et solbeskyttende glass stopper deler av solvarmen, slik at du får et mer behagelig inneklima.

Støydempende glass

Normale isolerglass reduserer lyden merkbart, men ikke alltid tilstrekkelig. Derfor er det utviklet isolerglass som er spesielt støydempende. Mange glassmestre tilbyr montering av slikt glass for å dempe lyder utenfor.

Energisparende glass

Et gammeldags isolerglass lar en stor del av varmen slippe ut i det fri. I dag er målsetningen å skape et best mulig inneklima ved lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Med et moderne energispareglass eller lavenergiglass slippes lyset og energien fra solen inn i rommet, og glasset hjelper til med å beholde varmen inne.

Energispareglass er mer miljøvennlig fordi det reflekterer varme. Det er et godt alternativ dersom man ønsker glass som hjelper til med å holde på varmen. Mange glassmestre tilbyr glass som sparer på energien.

Montering og vedlikehold av vindu, glassdører og fasader

Glass finnes i mange bygg og transportmidler, i smarttelefoner, fjernsynsskjerm og møbler. Glassmestre kan hjelpe med å levere, montere og reparere glass både i privatboliger og næring- og institusjonsbygg. Det kan være å skifte vinduer, montere glassdører eller fasader i glass.

Topplisten innen Glassmester

Mesterbedrifter innen Glassmester :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter