Kvalitet lønner seg!

Byggtapetserer

Her finner du en oversikt over mange byggtapetserere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert byggtapetserer.

Byggtapetserere er håndverkere som i hovedsak tapetserer vegger, gulv og tak. En av de viktigste oppgavene til byggtapetserere er arbeid med gulv i våtrom og vegger i våtrom. Malere og byggtapetserere arbeider tett sammen, også med andre yrkesutøvere i andre fagområder innenfor byggsektoren. Derfor har byggtapetserere god kunnskaper om andre faggrupper og kan samarbeide med mestre innenfor byggbransjen.

Vanlige ting en byggtapetserer med mesterbrev utfører:

 • Veggbekledning
 • Gulvbekledning
 • Våtrom

Byggtapetserfaget ble skilt ut som eget håndverksfag i 1930. Inntil da hadde faget vært utøvd av salmakere og møbeltapetserere, som var den håndverksgruppen som best kunne ta seg av trekking av vegger med tapet som ble vanlig i løpet av 1700- og 1800-tallet. Den gang benyttet man håndtrykte tapeter til veggbekledning, og trakk tak og vegger med strie og maskinpapir. Tapetsering med ulike materialer er fortsatt en del av faget, men nye områder som gulvarbeid med tepper av forskjellige stoffer, vinyl- og linoleumsbelegg er kommet og blitt vanlige oppgaver hos byggtapetserere.

Byggtapetsererarbeidet utføres i private boliger, offentlige bygg, i industri- og handelsbedrifter, på skip, borerigger og på andre offshoreinstallasjoner.

Veggbekledning

Byggtapetserere tilbyr ofte en rekke forskjellige tapeter i diverse mønstre, samt maling til både ute og inne. Enten det er utendørsmaling, innendørsmaling eller tapeter kan du kontakte en byggtapetserer for å få tips, da de fleste gjerne kommer med tips og noen hjelper med å lage moodboard.

Gulvbekledning

Tapetsering av gulv kan være mye forskjellig og det finnes mange materialer som kan brukes. Tapetsering med tepper av forskjellige stoffer har lenge vært populært, samt vinylbelegg og linoleumsbelegg. Egne gulvbelegg for våtrom er også noe byggtapetserere legger.

Våtrom

En viktig del av oppgavene til byggtapetserere er gulv- og veggmaterialer i våtrom. Her vurderer de underlag av ulike slag og ut fra underlagets beskaffenhet, foretar de nødvendig preparering før oppsetting av tapeter eller legging av forskjellige typer belegg som er tilgjengelig. Arbeidet utføres både i forbindelse med nybygg og ved reparasjon og vedlikehold av eldre bygninger.

Topplisten innen Byggtapetserer

Mesterbedrifter innen Byggtapetserer :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter