Kvalitet lønner seg!

Steinarbeider

Her finner du en oversikt over mange steinfagarbeidere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert steinfagarbeider.

Steinfagarbeidere jobber med utvinning av naturstein og bearbeiding av ulike steintyper. Som regel arbeider steinfagarbeidere i små bedrifter innen steinbransjen, enten på steinbrudd eller inne på verksteder.

Vanlige ting en steinfagarbeider med mesterbrev utfører:

 • Skiferindustri
 • Montering av stein
 • Bearbeidingsindustri
 • Bruddvirksomhet

En steinfagarbeider jobber med utvinning av naturstein og bearbeiding av ulike steintyper. Steinen tas ut av fjellet og bearbeides til ferdige produkter, avhengig av steinens egenskaper og etterspørselen fra kunder. De ferdige produktene er som oftest belegningsstein for utearealer, stein til monumenter eller elementer for bygningsformål.

Steinfagarbeidere har god kunnskap om naturen, miljø og ressurser, da dette er noe de må ta hensyn til. Yrket er et tradisjonelt håndverksfag, men med ny teknologi og avanserte maskiner er faget nå blitt mer industrialisert.

Skiferindustri

Steinfagarbeidere jobber med skifer og stein, og lager forskjellige produkter i stein. Eksempelvis lager de benkeplater til kjøkken, benkeplater til bad og andre benkeplater. Steinfagarbeidere lager også gravsteiner og andre steiner som skal brukes til pynt.


Montering av stein

Foruten å produsere produktene, monterer også steinfagarbeidere ofte det de har laget. Enten i samarbeid med andre ansatte i bedriften, eller selv. Som for eksempel gravsteiner og benkeplater.


Bearbeidingsindustri

Bearbeiding av stein krever verktøy av høy kvalitet og er ofte spesialtilpasset hver enkelt maskin. Steinfagarbeidere har høy kompetanse innenfor dette, og vet derfor hvordan de skal bearbeide de forskjellige steintypene. Kontakt en mesterbedrift dersom du har behov for å behandle stein.

Bruddvirksomhet

Steinfagarbeidere jobber også med steinbrudd, og bryter ut stein fra fjellet. Ved hjelp av forskjellige metoder og utstyr kan de utvinne stein fra ulike typer bergarter.

Topplisten innen Steinarbeider

Mesterbedrifter innen Steinarbeider :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter