Kvalitet lønner seg!
bilde Motorsykkelmekaniker

<p>En motorsykkelmekaniker utfører service og reparasjoner på motorsykler.</p>

Motorsykkelmekaniker

Her finner du en oversikt over mange motorsykkelmekanikere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert motorsykkelmekaniker.

En motorsykkelmekaniker utfører service og reparasjoner på motorsykler. Motorsykkelmekanikeren er en mekaniker som reparerer motorsykler, mopeder, snøscootere og firhjulinger.

Vanlige ting en motorsykkelmekaniker med mesterbrev utfører:

 • Reparasjon på motorsykkel
 • Service og vedlikehold på motorsykkel
 • Feilsøking etter elektroniske og mekaniske feil

Motorsykkelmekanikere jobber vanligvis på et verksted hos en bil- og motorsykkelforhandler eller hos en ren motorsykkelforhandler. 

Reparasjon på motorsykkel

Har uhellet vært ute eller slitasje gjør at deler av motorsykkelen må repareres eller skiftes ut er det en motorsykkelmekaniker som gjør dette. Det kan være skifte av bremseklosser og bremseskiver, skifte dekk eller noe annet som må repareres. Eller fikse lyspærer, støtdempere, air condition eller bytte registerreim.


Service og vedlikehold på motorsykkel

Motorsykkelmekanikere utfører kontroller av motorsykkelen når det trengs. Selv om det ikke er pålagt med EU-kontroll kan det være lurt med jevne mellomrom å sjekke at alt er som det skal med motorsykkelen. For eksempel service på hjul, motor o.l. Ofte deler verkstedet opp forskjellige servicepakker man kan få. Mange tilbyr ekstra service som for eksempel veihjelp og 24 timers telefonhjelp.

En sjekk av motorsykkelen etter vinteren kan være lurt for å sjekke at alt er som det skal og at den er helt sikker og klar til bruk etter å ha stått ubrukt under perioder med snø.

Feilsøking etter elektroniske og mekaniske feil

Når det elektroniske anlegget ikke fungerer, eller det er ulyder i motorsykkelen eller andre mekaniske feil, vil en motorsykkelmekaniker feilsøke problemet. Det kan være hvis det for eksempel er feil på motor, gir, elektrisk o.l. Hos verksted med mekanikere med mesterbrev vil du få en god og trygg service for motorsykkelen din, enten det er store reparasjoner eller mindre kontroller.

Topplisten innen Motorsykkelmekaniker

Mesterbedrifter innen Motorsykkelmekaniker :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter