Kvalitet lønner seg!
bilde Hjulutrustningsreparatør

<p>En hjulutrustningsreparatør reparerer hjul, hjuloppheng og bremser på alle typer kjøretøy.</p>

Hjulutrustningsreparatør

Her finner du en oversikt over mange hjulutrustningsreparatører med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert hjulutrustningsreparatør.

En hjulutrustningsreparatør reparerer hjul, hjuloppheng og bremser på alle typer kjøretøy. Hjulutrustningsreparatører jobber vanligvis på et verksted hos en bilforhandler, dekk- og felgforhandler eller på et frittstående verksted. De jobber ofte i tett samarbeid med billakkerere og bilskadereparatører.

Hjulutrustningsreparatører feilsøker og skifter deler på kjøretøyets hjuloppheng dersom du har en feil på bilhjulet. De kan mye om forskjellige felgtyper og dekktyper og vet hvilke som skal være til hvilke kjøretøy. Hjulutrustningsreparatører kontrollerer og skifter også bremsebelegg og støtdempere, samt skifter og reparerer dekk.

Vanlige ting en hjulutrustningsreparatør med mesterbrev utfører:

 • Skifte dekk
 • Reparasjon av dekk og felger

Skifte dekk

Den travleste sesongen for en hjulutrustningsreparatør er vår og høst med skift av dekk. Enten du trenger å skifte til vinterdekk eller skifte til sommerdekk, er det oftest en hjulutrustningsreparatør på bilverkstedet som hjelper deg med å skifte dekk på bilen.

I andre tilfeller kan det være skader eller generell slitasje som gjør at du har behov for å skifte dekk.

Mange bilverksted tilbyr å skifte dekk mens du som kunde venter, enten på timebestilling eller dropp inn. Det er stor forskjell på dekk, og hvilke dekk man bør velge avhenger av hvor i landet du bor, hvilke kjørevaner du har og hva du bruker bilen til. For å finne riktig dekk kan du ofte få hjelp på verkstedet til å velge når du skal skifte til vinterdekk eller sommerdekk.

Reparasjon av dekk, felger og bremser

Vanlige ting som hjulutrustningsreparatøren hjelper deg med er å legge om og reparere dekk og slanger. De skifter og reparerer hjul på alt fra trillebårhjul til lastebilhjul.

Hjulutrustningsreparatører jobber også med reparasjon av bremser på alt av kjøretøy.

Topplisten innen Hjulutrustningsreparatør

Mesterbedrifter innen Hjulutrustningsreparatør :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter