Kvalitet lønner seg!
bilde Billakkerer

<p>En billakkerer med mesterbrev sparkler, sliper og pusser kjøretøy, og reparerer eller endrer lakk på biler.</p>

Billakkerer

Her finner du en oversikt over mange billakkerere med mesterbrev. Dette er de beste i Norge, og du kan være trygg på at de har god erfaring. Søk blant mestrene registrert her på Mesterbedrifter.no for å finne en godt kvalifisert billakkerer.

Vanlige ting en billakkerer med mesterbrev utfører:

 • Reparasjonslakkering
 • Ny billakk med omlakkering
 • Spesiallakkering

En billakkerer med mesterbrev sparkler, sliper og pusser kjøretøy, og reparerer eller endrer lakk på biler. Det kan være alt fra lakkering av glassfiberarmerte produkter som skibokser og hardtopper til pickups. I mange tilfeller vil dette dreie seg om biler som har fått bulker, oppskrapinger eller andre skader som må utbedres. En billakkerer har derfor kunnskap om materialene som brukes i bilkarosserier.

De jobber med blanding av grunninger, farger og topplakker, og ofte jobber en billakkerer sammen med chassispåbyggere og bilskadereperatører. For billakkerere, som i de fleste yrker, er det viktig å ivareta miljøkrav og fremme bruk av miljøvennlige materialer og lakkprodukter som reduserer utslipp av skadelige stoffer.

Reparasjonslakkering

Skadelakkering og reparasjonslakkering er det de fleste billakkerere jobber mest med. Etter uhell og skader med bil kan både bulker og riper være svært forskjellige, men en god billakkerer kan hjelpe med å ordne ripene når uhellet har vært ute. Ny billakk gir bilen et nytt og flott utseende.

Ny billakk med omlakkering

Vedlikeholdslakkering kan ofte være et alternativ når bilen begynner å se guffen ut på grunn av rust og bulker. Omlakkering kan også være aktuelt dersom du ønsker å gi bilen en mer moderne farge, eller eventuelt en egendefinert farge.

Delvis lakkering av bil og kun lakkering av den delen på bilen som har fått skade, kan også være aktuelt for noen. For eksempel hvis det begynner å komme rust, eller om bilen har fått riper eller skader et spesifikt sted.

Spesiallakkering

Mange billakkerer utfører spesiallakkering. Med billakk og moderne utstyr kan de skreddersy et design for både privatpersoner og bedrifter. Som for eksempel bedriftens logo i lakk, eller annet skreddersydd design til bilen.

Topplisten innen Billakkerer

Mesterbedrifter innen Billakkerer :

Godkjenninger
Områder
   

  5691

  Mesterbedrifter
  Fordelt på

  17

  ulike fagområder
  Av disse er det

  2245

  bedrifter med sentral godkjenning
  ...og

  570

  Godkjente våtromsbedrifter